Bygger for rekord-beløb

Kommunen sætter fuld fart på investeringerne

Foto: Visualisering

Regeringen har givet kommunerne lov til at hæve anlægsbudgetterne, og det betyder, at Aarhus Kommune kan løfte foden fra bremsen og sætte fuld fart på byggeopgaverne.

Aarhus Kommune sætter nu fuld fart på investeringerne og venter i 2013 at bruge 2,2 milliarder kroner på et multimediehus ved de bynære havnearealer, genopretning af kommuneveje, skoler og velfærdsteknologi. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse

Borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus Kommune, fik mandag Magistraten som består af borgmesteren selv og fem rådmænd anbefaler at øge anlægsbudgettet med 373 millioner kroner for 2013.

En manøvre, der blev gjort mulig, da regeringen tidligere på måneden aftalte med kommunerne at hæve det såkaldte anlægsloft. Det betyder, at kommunerne totalt set får lov at bruge to milliarder kroner ekstra på anlæg i 2013 mod til gengæld at skrumpe driftsbudgetterne med et tilsvarende beløb.

- Uden anlægsloftet slipper vi for at spilde en masse ressourcer på at udskyde og ændre projekter. I den nuværende situation med for høj ledighed må vi gøre, hvad der er muligt for at sætte gang i økonomien. Derfor er et højt tempo i det kommunale byggeri helt rigtigt. Og med et historisk højt anlægsniveau på 2,2 milliarder kroner sikrer vi 2.000-3.000 stillinger, siger Jacob Bundsgaard (S).

De ekstra penge, kommunerne har fået lov at bruge på anlæg, tages fra en reservepulje, og derfor er der ikke varslet besparelser andre steder som konsekvens.