Bygger myretue i Randers

Et ByNaturrum i Randers skal trække flere børn, unge og voksne ud i byens nære naturomgivelser

1 af 2

I Randers bliver der etableret et såkaldt ByNaturrum ved Nordre Fælled.

Et ByNaturrum skal gøre det lettere og sjovere for beboerne i byområder at være aktive udendørs.

Projektet får titlen "Myretuen", da naturformidlingen og arkitekturen er inspireret af de mange myresamfund i Nordre Fælled.

- Det er et spændende projekt, der samtidig henvender sig til eksisterende brugere af Nordre Fælled i Randers og helt nye brugergrupper blandt beboere i nærområdet, som ikke har for vane at benytte naturen til rekreative og aktive formål, siger Jakob Færch, der er udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, i en pressemeddelelse.

Myretuen opføres tæt på de udsatte boligområder Jenumparken og Glarbjergvej, og byggeriet kommer til at blive omkring 240 kvadratmeter stort og have et ti meter højt tårn i midten.

- Myretuen bliver et godt støttepunkt til en lang række aktiviteter i en meget afvekslende natur på Nordre Fælled med dens blanding af overdrev, skov og små søer. Frivillige kræfter har allerede nu vist interesse for at være med til at skabe aktiviteter, hvor vi inviterer interesserede til at komme med ud at lede efter blomster, se på insekter og prøve at overnatte i telt, siger Eske Thøgersen, der er formand for foreningen Nordre Fælleds Venner.

Projektet koster samlet 3 millioner kroner at etablere. Friluftsrådet støtter med 453.300 kroner fra udlodningsmidler til friluftsliv. Lokale og Anlægsfonden har bevilget 500.000 kroner Randers Produktionshøjskole og resten af partnerskabet vil rejse de resterende 2 millioner kroner gennem lokale indsamlinger og ansøgninger til andre fonde og puljer.