Bygger bibliotek i Kina

I 2013 vandt Aarhus-arkitekter en komkurrence om at tegne et bibliotek i Kina, nu er det første spadestik til byggeriet taget

Foto: schmidt hammer lassen architects

Foto: schmidt hammer lassen architects

Foto: schmidt hammer lassen architects

Foto: schmidt hammer lassen architects

1 af 4

Et byggeri af et bibliotek til over 200 millioner kroner i Kina er netop begyndt og er tegnet af arkitekter fra Aarhus.

Det er arkitektfirmaet schmidt hammer lassen architects, der også har tegnet ARoS Kunstmuseum, som har ført stregen til det nye 30.000 kvadratmeter store bibliotek i den østlige havneby Ningbo i Kina.

Det kinesiske biblioteket har til dagligt 3-4.000 besøgende. Med det nye bibliotek er målet at øge antallet af besøgende til 7-8.000 besøgende om dagen. For at imødekomme det øgede besøgstal har det nye bibliotek en åben planløsning med plads til 3.000 studiepladser.

Se: Aarhus-arkitekter vinder i Oslo

- Vi er glade for at se starten til Ningbo Nyt Bibliotek tage form på byggegrunden. Med det gode samarbejde vi har med det lokale designinstitut og bygherren er vi sikre på, at Ningbo Nyt Bibliotek bliver et nyt dynamisk mødested for borgerne i Ningbo, siger Chris Hardie, partner og leder af schmidt hammer lassen architects kontor i Shanghai i en pressemeddelelse.

schmit hammer lassen architects vandt i marts 2009 også Multimediehuset i Aarhus, som bliver Skandinaviens største bibliotek.