Byggepladser får uanmeldt besøg

Sikkerheden på byggepladser tjekkes idag af Arbejdstilsynet

I dag vil byggepladser landet over få uanmeldt besøg af Arbejdstilsynet. Det oplyser Arbejdstilsynet i en meddelelse til TV2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Arbejdstilsynet er arbejde i højden, f.eks. på tage, fra stilladser og lignende, blandt det farligste arbejde på byggepladserne og resulterer hvert år i mange alvorlige ulykker.

Derfor vil netop dette arbejde være i Arbejdstilsynets fokus, når myndigheden i dag gennemfører en stor landsdækkende sikkerhedsaktion på byggepladserne.

Slår hårdt ned på sløseri 
- Det er afgørende vigtigt, at man sikrer sig mod nedstyrtning. Alligevel ser vi desværre alt for ofte, at man tager for let på forebyggelsen, og så er det altså, at ulykkerne sker. Derfor vil vi under aktionen i dag slå hårdt ned på sløseri med sikkerheden, oplyser kontorchef, Jens Skovgaard Lauritsen. 

Under dagens aktion på byggepladserne vil Arbejdstilsynet også tjekke for andre forhold. Det gælder bl.a. forholdene for den udenlandske arbejdskraft samt instruktion og oplæring af nyansatte.

I 2010 blev der anmeldt 4.522 arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen. 8 mennesker mistede livet som følge af en arbejdsulykke i branchen.