Byggeboom i Silkeborg

Der er byggerier for næsten 600 millioner kroner på vej i Silkeborg

Der er ikke langt mellem invitationerne til rejsegilder og indvielser i Silkeborg.

- Vi plejer at have et årligt anlægsbudget på 100-150 millioner kroner, men lige nu nærmer vi os 600 millioner kroner. Det er jo specielt de tre store byggerier Plejecentret Marienlund, Silkeborg Stadion og Campus Bindslevs Plads med en toetagers parkeringskælder, der løfter det op i den klasse, siger sektionsleder i Silkeborg Kommune Søren Overgaard til tv2oj.dk.

Se: Kæmpe plejehjem opføres

For nylig blev første spadestik taget til Plejecentret Marienlun, og netop nu er projekterne Silkeborg Stadion og Campus Bindslev Plads i udbud.

Men der er også gang i mange andre projekter i kommunen.

- Det betyder jo, at der rigtig mange af vores lokale virksomheder og entreprenører, som kan byde ind på de områder, og det er med til at skabe vækst i hele kommunen, siger Søren Overgaard.

Marienlund Plejecenter har et budget på 235 millioner kroner Silkeborg Stadion, Jysk Arena står til 120 millioner kroner, mens budgettet for Campus Bindslevs Plads med tilhørende parkeringsplads ligger på omkring 78 milioner kroner.

De øvrige projekter, som er i gang, er: Dybkær Specialskole, Funder Børnehave, Fårvang Børnehave, handicapinstitutionen Solbo, Lysbro Uddannelsescenter, Thorning Skole, Resenbro Skole, Søsportens Hus, haller i Gjessø og Grauballe og Them Bibliotek og Kulturhus.