Byg nyt og spar millioner

Nyt rådhus i Rønde billigere end udvidelse i Ebeltoft

Det nye rådhus foreslås placeret på den tidligere Dueholms plantaskole i Rønde Foto: Google Street View

Syddjurs kommune kan få et helt nyt og moderne rådhus i f.eks Rønde og spare et millionbeløb i forhold til den planlagte udvidelse tiol 30 mio. kr. i Ebeltoft.

Det mener formændene for de seks distriktsråd i kommunen, og de lægger i en ny rapport ikke skjul på, at de foretrækker en central placering i kommunen i stedet for en udbygning i Ebeltoft.

Ifølge rapporten kan der opføres et rådhus i Rønde for 123 mio. kr. Salget af de nuværende kommunale administrationsbygninger i Ebeltoft, Rønde, Kolind og Hornslet ventes tilsammen at kunne indbringe 97,6 mio kr. og lægges dertil den planlagte udvidelse til ca. 30 mio. kr. bliver der et overskud på ca. tre mio kr. alene i anlægsfasen.

Udvalget påpeger, at der dertil kommer en forventet besparelse på driften blandt andet fordi en helt ny bygning vil være mere energi- og CO2-besparende.
 
Som en aktuel, mulig placering foreslår udvalget et kommunalt ejet areal i Rønde Nord eller Dueholms Planteskole i krydset Aarhusvej/Randersvej, der i øjeblikket er til salg for fem mio. kr.

Hele forslaget om nyt rådhus kan læses ved at klikke på linket til højre.