Butikstyve går efter loppefund: Nu øger markeder sikkerheden

De østjyske loppemarkeder oplever stigende problemer med butikstyve, og derfor tages nye midler i brug

02:02

Det burde ikke være nødvendigt, men nu er flere østjyske loppemarkeder nødt til at gøre noget aktivt for at undgå butikstyverier.

Selv nogle af de billigste loppefund er blevet et mål for tyvene, og det ærgrer naturligvis markederne.

- Alle butikker kæmper med det her – at nogen er interesseret i at få ting med hjem uden at betale for dem, lyder det fra marketing manager i 117 Ting i Randers Dinny Eriksen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Dumt: Stjal chokolade for 76 kr. med hash og ure i lommerne

I 117 Ting kan de 270 standlejere derfor nu tilkøbe bedre sikkerhed i form af skjulte chips, der sættes i varerne, og som afslører tyve, hvis de forsøger at stikke af med ubetalte loppefund.

- Vi får standlejere ind, som har været andre steder, hvor de også har fortalt om problemer. Vi tager derfor hånd om det og har øget fokus på det, siger Dinny Eriksen.

02:48

VIDEO: I Silkeborg mener butiksejerne, at det i mange tilfælde burde være lovligt at offentliggøre videoer med tyve. Derfor gik butiksindehaverne sammen om at betale en bøde for en kollega, der gjorde netop det. 

Luk video

I den aarhusianske butik Takenow går tendensen igen. Her har indehaver Christian Steenfat brugt 175.000 kr. på at forbedre sikkerheden.

- Man kommer til at gøre ekstra tiltag, som vi har gjort med en detektiv, der går her i butikken en-fem gange om ugen, fortæller Christian Steenfat.

I tv-indslaget øverst på siden kan du se mere om problemerne med tyverier i de to loppemarkeder.