Butikker i de gamle øl-haller

Et helt nyt butiksområde kommer til at udgøre hovedparten af Thor-grunden i fremtiden.

Det fremgår af en plan, som bliver præsenteret for byrådets tekniske udvalg i november, skriver Jyllands-Posten Randers søndag.

Bryggeriet Thor stoppede produktionen i Randers sidste år, men i adskillige måneder har arkitekter, ejendomsmæglere, Bryggerigruppen og kommunens byplanlæggere arbejdet på en plan for området.

Kun de østvendte, oprindelige bryggeribygninger er bevaret i planen, mens de mere moderne lagerhaller skal brydes ned for at give plads for nyt.

Ejendomsmæglerfirmaet CB Richard Ellis Cederholm A/S i Århus står for salget af hele Thor-komplekset, og her meldes der om flere interesserede købere, som blot venter på byrådets accept og den endelige skitse.

- Det er en helt unik grund, der bliver sat til salg, og det vil formodentlig lykkes at finde en enkelt køber til hele området. Det er en stor fordel for udviklingen, siger ejendomsmægler Henrik Jacobsen til JP Randers.

- Vi skal tænke os utroligt godt om, når vi skal tage beslutninger om så jomfrueligt et stykke jord, der ligger som en hvid plet i midten af byen. Vi må sørge for at skabe gode rammer, så investorerne føler, at det er interessant, siger formand for Teknisk Udvalg, Karen Smed (K), der mener, at en politisk beslutning ligger klar inden årets udgang.