Butikker flytter ind på museum

Den Gamle By gør klar til at åbne en udstilling om 2014

Foto: Colourbox

Her er en illustration af, hvordan den nye gade med butikker fra 2014 kommer til at se ud.

1 af 2

Den Gamle By i Aarhus er nu klar til at løfte sløret for, hvordan den kommende 2014-bydel kommer til at se ud.

Museet har nu indgået aftale med Danske Bank, 7-Eleven og Consol Solcenter om at opføre deres butikker som en del af den kommende bydel.

Se også: 2014 på museum

Valget er faldet på netop en bank, kiosk og solcenter, fordi det ifølge museumsdirektør Thomas Bloch Ravn fra Den Gamle By er genkendelige forretningstyper, som folk er vant til at opleve i gadebilledet.

- I dag skiftes facadeskilte, logoer, inventar og varer hyppigt ud alt efter, hvordan moden skifter. Med indsamlingen sikrede vi sammen med vores samarbejdspartnere en masse detaljer, som ellers ville være glemte og ting, som ikke længere ville kunne skaffes, siger han i en pressemeddelelse.

Den Gamle By har gennem længere tid arbejdet på at tidstypiske genstande som magasiner, skyr og hårprodukter, som kan være med til at fortælle en historie om året 2014.

Den nye bydel vil ligge i forlængelse af gaden med butikker fra 1974, der åbnede i 2014, og som har været en stor publikumssucces.

I modsætning til 1970'er-bydelen har personalet i Den Gamle By draget fordel af, at de til 2014-bydelen har kunne indsamle produkter og møbler, mens historien blev levet.

Museet regner med, at kunne åbne den nye bydel inden for nogle år. Projektet er støttet af A. P. Møllers fond.