Busser kører i pendulfart med julegæster

Selskaberne Abildskou og Rød Billet har indsat ekstra busser

Omkring 100.000 passagerer forventes mellem jul og nytår at køre i bus fra Jylland mod Sjælland - eller omvendt - for at besøge deres familie.

Sådan lyder den foreløbige status for de to aarhusianske lavpris-busselskaber Abildskou og Rød Billet.

Abildskou kører busserne Linie 888 og her er forventningen, at op mod 50.000 passagerer indløser billet i juleferien. Hvis flere skulle få lyst til at komme af sted, er der også plads til det:

- Det går forrygende. Hvis vi ikke har nok busser, sætter vi bare nogle flere ind, siger direktør Jess Abildskou til tv2oj.dk.

Busselskabet råder selv over 26 busser, men har i den travle juletid valgt at leje ekstra 30 busser, som hver dag kører i pendulfart mellem landsdelene. Størstedelen af passagerne skal fra Sjælland til Jylland.

Spredt travlhed

Direktør Jess Abildskou fortæller, at trykket ikke er ligeså stort, som det har været de foregående år, hvilket skyldes at skolernes juleferie begyndte fredag, og at der derfor er flere rejsedage.

- Det er mere spredt i år. Det er klart, at den 22. og 23. december er stadig de største rejsedage, siger han.

Også hos konkurrenten Rød Billet bliver der booket pladser på livet løs i disse dage. Selskabet ejer 12 busser og har samlet set været nødt til at leje 350 busser fordelt over alle juledagene og frem mod nytår.

Som noget nyt tilbyder busselskabet i år pladsgaranti til sine kunder:

- Vi kan garantere, at folk kan komme af sted eller hjem den dag, de vil. Det er bare ikke sikkert, at det lige bliver klokken 14 eller 17, siger direktør for Rød Billet Thomas Hintze.

Rød Billet regner med omkring 60.000 passagerer frem mod den 3. januar 2016.