Buskontrollen i udbud

Midttrafik vil have eksterne kontrollører

Der bliver delt en bøde ud på 750 kroner, hvis man ikke betaler i de gule busser i Aarhus. Men der er blevet langt mellem kontrolbesøgene. Det skyldes, at man tidligere har afskediget en række kontrollører - men nu skal opgaven i udbud.

- Vi ønsker en driftstabil kontrol, og derfor er bestyrelsen kommet med det forslag. Vi er tilfreds med dem, der er der nu, men det er ikke nok. Lige nu ligger vi på godt 25% af det antal kontroller, som vi skal udføre, siger Mette Julbo, vicedirektør i Midttrafik, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Midlertidig løsning

Der køres gratis som aldrig før. Rygtet om mangel på kontrollører er tilsyneladende ude blandt kunderne, som angiveligt kører 'sort' - altså uden at betale i stor stil. Før i tiden var der én snyder i hver anden bus - nu er det hver bus, oplyser Mette Julbo.

Og hos Midttrafik erkender man, at det er et problem, at der ikke er nok til at varetage opgaven.

- Det er selvfølgelig ikke godt nok, men vi må klare os, så godt vi kan til august, siger Mette Julbo.

Midttrafik har en midlertidig løsning på vej. Fra første august har man ansat vagtselskabet G4S til at hjælpe med at kontrollere kunderne.

Mette Julbo oplyser i øvrigt, at der bliver taget hånd om de resterende kontrollører, når eller hvis opgaven bliver overtaget af et eksternt firma. De får enten job hos Midttrafik i en anden stilling eller overdraget til det eventuelt nye firma - da man som sagt har været tilfreds med de tilbageværende medarbejdere.