Bundsgaard: Største oplevelse i mit politiske liv

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) er vågnet lykkelig op søndag morgen

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Foto: Kim Haugaard - Scanpix

1 af 3

Han stod lige ved siden af dronning Margrethe, da den folkelige del af åbningen af Aarhus 2017 i aftes gik i gang, og han var blandt midtpunkterne, da byens og landets spidser mødtes i Musikhuset før det imponerende optog.

Med borgmesterkæden om halsen spillede Jacob Bundsgaard (S) en af hovedrollerne i åbningen af Aarhus 2017, og det er ikke en dag, han glemmer foreløbig. 

- Det er den største oplevelse i mit politiske liv. Det var en fantastisk oplevelse at se både alle de mennesker, der har gjort sig umage med at skabe noget for os alle sammen, og så Dronningen der på fantastisk flot vis var med til at åbne for kulturåret, siger Jacob Bundsgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Politiet jubler: Ikke så meget som et lommetyveri til åbning

Jacob Bundsgaard retter en særlig tak til de frivillige, der har gjort det hele muligt.

- Det var en sand fornøjelse, og man kan kun være enormt glad og stolt over alle de tusindvis af mennesker, der var inde i den centrale del af Aarhus, der opførte sig ordentligt og passede godt på hinanden. Og de mennesker, der har været på den her opgave har simpelthen gjort et fantastisk stykke arbejde, som vi skylder dem en kæmpe tak for, siger Jacob Bundsgaard.

Læs også Vilde billeder: Se højdepunkter fra kulturåbningen her

Dronning Margrethe sluttede sin tale af med et halvt kampråb og en halv opfordring med replikken ’Kom så Aarhus”, og det er ikke en bemærkning, som byens borgmester vil ignorere. 

- Jeg synes, det er svært ikke at gøre alt, hvad man kan, for at sikre, at vi strækker os til det yderste for at lykkes både med kulturhovedstadsprojektet, men i det hele taget med at fortsætte en god udvikling af Aarhus, siger Jacob Bundsgaard.

  Foto: Kim Haugaard - Scanpix

Denne søndag har borgmesteren været lidt sent oppe, for som sikkert mange andre aarhusianere blev det en lang aften, og så blev han også bare mættet af indtryk, fortæller han. 

- Jeg har været spændt, for der er rigtig mange ting, der skal gå op og passe sammen, og timingen på plads for at lykkes med så stort et arrangement, og der er utroligt mange ting, der potentielt kan gå galt. Men det virkede som en næsten magisk aften, hvor alt gik op i en højere enhed, siger borgmesteren. 

01:16

VIDEO: Se billeder fra lørdagens åbningsfest

Luk video