Bundsgaard ny næstformand i KL

Jacob Bundsgaard overtager borgmesteren i Rødovre Erik Nielsens plads som næstformand i Kommunernes Landsforening (KL)

Jacob Bundsgaard er ny næstformand i Kommunernes Landsforening.

Jacob Bundsgaard får nu som næstformand plads i KLs absolutte top og skal derfor fremadrettet bl.a. være med til at forhandle den årlige ramme for kommunernes økonomi med regeringen igennem.

For Jacob Bundsgaard er pladsen som næstformand ensbetydende med en mulighed for at sætte dagsordenen i forhold til de helt aktuelle udfordringer landets kommuner står overfor. Lige nu de mange flygt-ninge der ankommer til Danmark.

- KL spiller en nøglerolle i løsningen af de store udfordringer, kommu-nerne står overfor. Helt aktuelt den flygtningesituation vi står i, hvor kommunerne forventes at løse en kæmpeopgave. Her er regeringen nødt til at bidrage og kompensere kommunerne for ekstraudgifterne, siger den nye næstformand i KL, Jacob Bundsgaard, i en pressemeddelelse.

Vil udvikle velfærden

Samtidig peger Jacob Bundsgaard på KL's rolle med at modernisere og udvikle velfærdssamfundet, hvor netop Aarhus Kommune har gode erfaringer.

- Med afsæt i den gentænkning af kommunens rolle vi arbejder med i Aarhus og mange andre kommuner, glæder jeg mig til at få endnu bedre mulighed for at påvirke den måde, vi tænker samspillet mellem borgere og kommune på. Vi er nødt til at finde nye måder og nye veje, hvis vi skal bevare velfærdssamfundet, som vi kender det, forklarer Jacob Bundsgaard.

Som konsekvens af næstformandsposten træder Aarhus-borgmesteren samtidig tilbage som formand for KL's Arbejdsmarkeds- og erhvervs-udvalg.