Bundsgaard holder fast

Tre skoler skal lukke i skoleforlig

S, SF og R har i et skoleforlig besluttet at lukke Rundhøjskolen, Vejlby Skole og Kolt Skole. Den beslutning, bliver der ikke pillet ved.

Det fastslår borgmester Jacob Bundsgaard (S) så godt som sikkert.

Lukningen af de tre skoler har endnu ikke været behandlet i byrådet, og selvom der er krav på otte ugers offentlig høring mellem to byrådsbehandlinger ved skolelukninger, så bliver der ikke ændret i skoleforliget, siger borgmesteren til JP Aarhus.

Lukningerne behandles første gang i byrådet den 15. august og igen den 12. september, inden de sendes i otte ugers høring indtil 8. november.

Den 19. december skal Aarhus Byråd officielt beslutte, om de vil vedtage skoleforliget. 

Selvom Jacob Bundsgaard melder ud, at beslutningen står fast, bliver den kommende høringsperiode ikke uden protester fra uenige forældre, som vil kæmpe for deres børns skoler.

Forældregruppen på Rundhøjskolen skriver blandt andet i en pressemeddelelse, at de vil forsøge at påvirke politikernes beslutning med argumenter og handlinger. Forældregruppen har også lavet en informationsvideo på deres hjemmeside og tirsdag den 15. august planlægger gruppen at møde talstærkt op på Rådhuset.

Du kan læse mere om forældregruppen på Rundhøjskolen på DetErHeltForkert.dk.