Bundhold mødes som tophold

Stor optimisme på begge hold når Esbjerg møder Randers FC

Sidst Randers FC og Esbjerg FB mødtes var de begge på vej ud af Superligaen - nu er de tophold i 1. division

Da fodboldklubben Esbjerg i maj mødte Randers FC på sidstnævntes hjemmebane, endte kampen 2-2. Det resultat betød, at begge hold rykkede ud af Superligaen. Søndag mødes de to klubber igen på samme stadion, men denne gang er det som tophold i 1. division.

Førerholdet Esbjergs træner, Jess Thorup, mener, at de af hans spillere, der var med på den triste nedrykningsdag i Randers, har lagt oplevelsen bag sig, når de løber på banen søndag.

- Det er en helt anden situation. Vi har fået opbygget et hold, der strutter af selvtillid. Sidste gang lå vi med røven i vandskorpen, og vi vidste, at vi skulle have marginaler og andre resultater med os, siger træneren.

- Vi er et tophold nu, og det skal vi vise i Randers, slår Jess Thorup fast.

Michael Hemmingsen, træner for Randers FC, mener at hjemmeholdet har gode muligheder for at få 3 point:

- Esbjerg kommer med et godt momentum, fordi de fører 1. division, og det skal vi kunne hamle op med, siger han
 
Esbjergs træner mener, at presset ved at være et nedrykningstruet hold er meget anderledes end Esbjergs nuværende situation, hvor mange forventer, at holdet rykker op i Superligaen igen.

- Selvfølgelig er der forskel, det er heldigvis et positivt pres nu. Det er noget af det, vi kan lære. Vi har stået med det negative pres og frygten for at rykke ud.

- Nu er der et pres på os for, at vi skal vinde. Det forventer folk, og vi stiller også store krav til os selv. Det er noget af det, vi skal lære at leve med, både klubben og de enkelte spillere. Det har vi forhåbentlig lært af, siger Jess Thorup.

Esbjerg fører 1. division med 18 point efter syv runder. Randers FC sidder på den anden oprykningsplads med 14 point.