Bulgarsk trio udvises øjeblikkeligt

Tre bulgarske tricktyve skal med det samme forlade landet

Et succesfuldt samarbejde mellem Østjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi betyder nu, at tre tricktyve fra Bulgarien - to mænd på henholdsvis 27 og 35 år samt en kvinde på 30 år udvises af Danmark med øjeblikkelig virkning.

Første gang trioen var på spil, var i mandags hos Føtex i Skejby, her stjal de kl. 11 om formiddagen en kundes pung indeholdende hævekort.

De tre fortsatte deres turné til Storcenter Nord i Aarhus, hvor de 13 minutter senere med det stjålne dankort først købte to bærbare computere og kl. 11.24 fire ure hos en guldsmed i Storcentret.
 
Dagen efter var de på spil hos Føtex i Egå, her stjal de igen en kundes tegnebog med dankort. De to stjålne hævekort er også blev brugt i forskellige pengeautomater, hvor der i alt er blevet hævet 28.000 kroner i kontanter.
 
Ved hjælp af overvågningsbilleder genkendte kollegaer fra Midt- og Vestjyllands Politi de tre svindlere i et sommerhus ved Ringkøbing.

Den bulgarske trio blev i dag ved retten i Aarhus fremstillet i grundlovsforhør, hvor de blev idømt en såkaldt "straksdom" på 50 dages betinget fængsel, der betyder at de bliver udvist af Danmark i seks år.

- Det er med stor tilfredshed, at de tre bulgarske tricktyve nu er blevet dømt, siger Mogens Brøndum politikommissær ved Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Indtil udvisningen kan effektueres en af de kommende dage, sidder de alle tre fængslet.