- Budskabet er ikke sivet ind

Bilister blæser på rødt lys, viser ny måling

01:26

1 af 2

10 gange i timen kører en bilist over for rødt lys i morgentrafikken i Aarhus.

Det er de tørre tal, som viser, at aarhusianerne fortsat glemmer at løfte foden fra speederen, når trafiksignalet viser gult.

Aarhus Kommune igangsatte ellers for et halvt år siden kampagnen "Aarhus bremser for gult lys - gør du?" for at gøre bilisterne opmærksomme på deres farlige adfærd, men lige lidt har det hjulpet.

LÆS OGSÅ: Kører over for gult og rødt lys

Det erkender projektleder Pablo Celis fra Trafik og Veje i Aarhus Kommune:

- Den er altså ikke sivet ind hos de aarhusianske bilister, at man skal flytte foden til bremsen, når det bliver gult, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Konklussionen kommer på baggrund af en ny måling, som Aarhus Kommune har foretaget for TV 2 | ØSTJYLLAND, som viser, at trafikanterne fortsat blæser over de aarhusianske kryds på trods af gult eller rødt lys.

Projektleder Pablo Celis mener ikke, det er overraskende, at de mange kampagner og kontroller endnu ikke har båret frugt. Han peger på, at det normalt tager fire til fem år, inden man vil kunne aflæse ændringer i folks adfærd:

- Jeg er også lidt skuffet. På det korte tidspunkt, vi har stået her, har der været adskillige rødt lys-kørsler og sent gult-kørsler, siger Pablo Celis, projektleder ved Trafik og Veje i Aarhus Kommune, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Fire ud af seks ulykker i trafikken skyldes, at folk enten kører over for gult eller rødt lys.

Hør, hvor mange, der kørte over for rødt lys i dag i videoen øverst i artiklen.