Budgetforlig indgået i Randers

Sent onsdag eftermiddag indgik politikerne i Randers budgetforlig for 2011- 2014. Forude venter besparelser for 185 mio. kr.

Budgetforliget betyder, at der til næste år skal spares 95 mio. kr. i Randers Kommune. Et tal der stiger til 185 mio. kr. i 2014.

- Det kan ikke lade sig gøre at lave disse besparelser uden at afskedige medarbejdere, siger Henning Jensen Nyhuus, der dog understreger, at Randers Kommune vil gå langt i anstrengelserne for at gøre det så lempeligt som muligt.

- Vi ved af erfaring, at en del vil kunne ske ved naturlig afgang, konstaterer borgmesteren.

Forliget indebærer bl.a., at direktionen slankes fra syv til fem personer senest ved udgangen af 2012. Der er endvidere lagt op til ændringer i strukturen på både dagtilbud, klubtilbud og ældreområdet.

- Vi slanker systemet hele vejen igennem organisationen, fortæller borgmesteren, og det vil koste administrative stillinger.

- Men vi har samtidig afsat en pulje penge, så vi sikrer, at omstillingen af organisationen kan ske så smidigt som muligt.

Oprindeligt var sparemålet for Randers Kommune sat til 200 mio. kr., men helt så dybt skærer politikerne ikke i budgettet. Forliget betyder nemlig, at nogle af de oprindelige forslag til besparelser bliver knap så voldsomme, som der var lagt op til.