BSV rykker til Boxen

Vil lave sæsonens største håndboldkamp

For to år siden sprængte fire håndboldklubber alle hidtidige grænser i dansk håndbold ved at samle 12.138 tilskuere til håndbold i Jyske Bank Boxen i Herning.

I fjor blev succes'en gentaget med 10.243 tilskuere som vidner til kampene Bjerringbro-Silkeborg mod Aalborg og Skjern mod KIF Kolding. 10.000 til håndbold blev en tilskuermæssig succes.

Alligevel har de to toneangivende klubber bag projektet, Bjerringbro-Silkeborg og Skjern Håndbold, valgt at droppe 10.000 til håndbold i år. I stedet går de to klubber enegang og afvikler deres indbyrdes opgør i HåndboldLigaen i Jyske Bank Boxen 10. november.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været en stor praktisk udfordring at afvikle et arrangement med fire ligaklubber involveret. Det første år var der rigtig god stemning i arenaen, men vi synes at for mange enten kom sent eller gik tidligt i fjor, og det gik ud over tilskuerenergien i hallen. Derfor har vi valgt at lave et event med kun to klubber, hvor chancen for en elektrisk stemning er større, siger Bjerringbro-Silkeborgs direktør Frank Lajer.

- Kan vi skabe en fest for 8.-9.000 mennesker, hvor rigtigt mange har et forhold til enten Skjern eller Bjerringbro-Silkeborg er vi super tilfredse. Det vigtige er, at vi laver et arrangement med international stemning og intensitet omkring eventet, fortsætter han.

Det var oprindeligt Skjern Håndbold, der fødte idéen om 10.000 til håndbold og udviklede konceptet sammen med Bjerringbro-Silkeborg. Det første år var AG København og Aalborg Håndbold inviteret med som de to øvrige klubber, mens det i fjor var Aalborg og KIF Kolding.

Beslutningen om at droppe arrangementet i år og erstatte det med én kamp er dog ikke ensbetydende med, at 10.000-projektet er lagt endegyldigt i graven.

- Nej, man kan sagtens forestille sig, at vi genopliver 10.000 til håndbold ved en senere lejlighed. Med Bjerringbro-Silkeborg - Skjern-kampen mener vi dog, at vi kan skabe et fantastisk event i en medrivende ramme, hvor alle holder med et af de to hold, og det er det, vi fokuserer på, siger Frank Lajer.

Anders Holch Povlsen Bestseller

Anders Holch Povlsen er nu verdens 254. rigeste mand

Fællesskabets Hus plejehjem Skanderborg

playTo østjyske kommuner indfører besøgsrestriktioner på plejehjem

20190122-155819-5-1920x1281we

play Hundredevis af tomme fustager hos bryghus: - Det er jo ikke sjovt

Lars Østergaard

Overlæge: For mange danskere vil sige nej til corona-vaccine

Anne Fjelsted Rasmussen

play Beslutningen er udskudt: Kræftsyge børn skal ikke til København endnu

Plejehjem

play Ældre Sagen: Her går Styrelsen for vidt