BSV-fløj klar til Barcelona – men regnede med Frederikshavn

Det er gået stærkt for Bjerringbro-Silkeborg-fløjen Kristian Klitgaard

Arkivfoto af Kristian Klitgaard fra hans tid i Odder Håndbold. Foto: Martin Ballund - Scanpix

Klokken 17.30 i dag, søndag, møder Bjerringbro-Silkeborg stormagten FC Barcelona på udebane i håndboldens Champions League.

Naturligvis en stor oplevelse for alle involverede BSV’ere, og for fløjspiller Kristian Klitgaard er det også en temmelig anderledes oplevelse. Han var nemlig klubløs efter et mislykket ophold på Team Sydhavsøerne før sæsonen, inden han blev samlet op af de danske mestre.

- Jeg havde vel højest troet, at jeg skulle spille i Frederikshavn. At møde Barcelona bliver en kæmpe oplevelse. Det gør det selvfølgelig, siger Kristian Klitgaard til BSV’s hjemmeside

Læs også BSV før Barcelona: Vi vil vise dem, at vi har lært af kamp 1

Det er sparsomt med spilletid til Kristian Klitgaard, men han skal stadig holde sig fokuseret, for der er ofte plads til ham på et særdeles vigtigt tidspunkt. Han er nemlig ofte holdets straffekastskytte.

– Selvtilliden er fin. Jeg tror stadig på egne evner uanset, hvem jeg står overfor. Jeg er ikke bange for at brænde, og det er først, når man bliver det, at man skal overveje, om man skal fortsætte med at skyde, siger Kristian Klitgaard.

I Barcelona kan han dog også rende ind i lidt ekstra tid på banen, da det normale førstevalg Stefan Hundstrup er småskadet. Men står det til Klitgaard, er det Stefan Hundstrup, der spiller, og ikke ham selv. 

Læs også BSV-træner på trods af nederlag: Viste igen vi kan være med

– Jeg håber, at jeg nøjes med at skyde straffekast. Stefan er rigtig vigtig for vores hold, så jeg håber og tror, at han spiller. Mit fokus er på straffekastene, og hvis jeg så får spilletid, så er jeg selvfølgelig klar.

Bjerringbro-Silkeborg mødte FC Barcelona på hjemmebane tidligere på måneden. Der løb Barcelona med sejren – den blev på 23-27.