BSV drømmer om CL-klimaks med hjælp fra Barcelona

De danske mestre skal formentlig spille en gyser søndag, som afgør holdets skæbne i årets Champions League

Foto: Henning Bagger - Scanpix

De danske håndboldmestre fra Bjerringbro-Silkeborg (BSV) står i en speciel situation inden weekendens afsluttende runde i Champions League-gruppespillet.

Med en sejr søndag over gruppens bundhold - Kadetten Schaffhausen - vil holdet formentlig kvalificere sig til ottendedelsfinalen, men det kræver at FC Barcelona lørdag slår Wisla Plock.

Spanierne har en førsteplads at spille for og er storfavoritter i kampen. BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen har da også en formodning om, at Barcelona gør første del af arbejdet for de danske mestre.

- Det vil være en gigantisk sensation, hvis Plock får point mod Barcelona, så jeg forventer, at Barcelona løser opgaven, siger han. 

Læs også Bjerringbro-Silkeborg kravler mod toppen efter endnu en sejr

Skulle det ende sådan, kan BSV med en sejr over Kadetten Schaffhausen spille sig i ottendedelsfinalen i Europas fineste klubturnering.

- Det bliver selvfølgelig en kæmpe stor dag for os. Det er en finaledag og en meget, meget stor dag for Bjerringbro-Silkeborg. Det vil være fantastisk, hvis vi kan spille os blandt de sidste 16, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

BSV har været i en vanvittig pulje med hold som FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Veszprem, Flensburg-Handewitt og THW Kiel, og derfor vil avancement være stort for den jyske klub.

- DM-titlen i sommer, som jo var den første til Bjerringbro-Silkeborg, bliver ikke lige slået. Den vil altid stå som noget særligt. Men det kommer til at rangere lige i nærheden. Det er der slet ikke nogen tvivl om, siger træneren.

På trods af et i international sammenhæng lille budget og en smal trup har BSV formået at leve Champions League-eventyret og samtidig holde sig fremme i den danske liga, hvor man ligger nummer tre i grundspillet.

- Har Champions League kostet et point eller to i ligaen? Det kan jeg ikke afvise. Men jeg synes, at vi indtil videre har spillet en meget stabil sæson, hvor vi også har fået mange sejre i håndboldligaen, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Læs også ​Mikkel Hansen og co. holder BSV inde i Champions League

Han håber at se sit hold udvise den forskel i motivation, der skal være på et hold med chancen for avancement og et hold, der bare gerne ville slutte godt af i turneringen.

Men han forventer på ingen måde en let kamp, selv om Kadetten Schaffhausen kun har hentet enkelt sejr indtil videre.

- Det er et hold i budgetklassen 20 millioner kroner, som her i de seneste kampe var foran langt inde i anden halvleg mod Flensburg-Handewitt og førte, da der kun manglede fem minutter af hjemmekampen mod Veszprem.

- Det er et meget hårdt og professionelt hold med blandt andre Champions Leagues topscorer, Gábor Császár, lyder det fra BSV-træneren.

Kampen mod det schweiziske hold spilles søndag klokken 16.50.