Bryder ud af skoleforlig

Konservative imod lukninger af folkeskoler

01:46

Foto: TV2OJ / Colourbox

1 af 2

Det politiske flertal bag de meget omdiskuterede skolelukninger i Randers er blevet mindre.

Fredag valgte det enlige konservative byrådsmedlem Daniel Madié at trække sig fra forliget. Dermed er der kun fire partier, der ønsker at lukke skoler, nemlig Venstre, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og SF.

De resterende partier og lister i byrådet er imod lukningerne.

Ifølge Daniel Medié er det blandt andet forkert at lukke små skoler i landdistrikterne. Disse skoler er vigtige for, at de mindre byer fungerer.

Se: Ny ballade om lukning af skoler

Derudover har hele det politiske forløb i forbindelse med skolelukningerne været meget lukket. Politikerne har ikke været gode nok til at tale med de personer, der bliver berørt af lukningerne, mener Daniel Madié, der efter eget udsagn heller ikke har talt nok med andre partimedlemmer.

- Jeg synes, forhandlingerne har været meget lukkede. Undervejs har jeg ikke haft mulighed for at drøfte forliget med mit bagland, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Beslutningen om at lukke fem skoler blev offentliggjort den 13. august.

Skolerne, der lukker, er Hadsundvejens Skole, Rytterskolen, Vorup Skole, Nyvangsskolen og Gjerlev-Enslev Skole. Desuden bliver Tirsdalens Skole en ren overbygningsskole med 7. til 9. klasse.

Dermed bliver antallet af skoler i Randers Kommune reduceret fra 24 til 19.

Se: Forstår ikke skolelukning

Den nye skolestruktur med skolelukningerne er lige nu i høring, og den har allerede affødt en masse protester. Blandt andet er der sået tvivl om de beregninger, der ligger til grundlag for skolelukningerne.

Beregningerne er foretaget af konsulentfirmaet Ernst & Young.

Borgmester Claus Omann Jensen (V) har bedt skoleforvaltningen om at indkalde Ernst & Young til et møde i Børne- og Skoleudvalget, så politikerne kan stille spørgsmål til rapporten.

Se mere om Daniel Madiés kursskifte i fredagens nyhedsudsendelser på TV 2 | ØSTJYLLAND og deltag i debatten på vores Facebookside: https://www.facebook.com/TV2OJ