Brugere er kede af knuste glas

Muligt hærværk mod aarhusiansk skulptur vækker vrede på Facebook

Foto: Maja Skov Bertelsen

Foto: Lubbo Raunskov

1 af 2

Et par smadrede solbrilleglas var, hvad folk blev mødt af på havnekajen i Aarhus Ø lørdag.

Glassene var en del af skulpturen 'Sea Pink', som er udstillet nær Strandbaren i Aarhus. Af ukendte årsager var de lyserøde glas blevet ødelagt til stor ærgrelse for Aarhus Kommune, der fik tildelt skulpturen i gave i 2013.

Også på Facebook er reaktionerne på, hvad der muligvis kan være hærværk, strømmet ind.

Se også: Skulptur er smadret

Flere af brugerne på TV 2 | ØSTJYLLANDs Facebook-side er både vrede og triste over, at nogle tilsyneladende ikke har kunne lade skulpturen være i fred:

- Trist at nogen syntes det er sjovt, de har åbenbart ikke noget bedre at tage sig til.. det er altid de få, der ødelægger det for de fleste, skriver Mette Bagger.

Også Lubbo Raunskov ærgrer sig over ødelæggelsen. Hun har valgt at dele et billede af de kæmpe solbriller fra dengang, hvor glassene stadig var hele:

- Min far og jeg havde glæde af den. Øøv at noget så opfindsomt skulle spoleres !! For H.... hvor gør det mig gal oveni skralden!!

Flere brugere undrer sig over, hvorfor der netop sker vandalisme i Aarhus. Henning Rye skriver:

- Er der nogen har som har været i Berlin. Ja selvfølgelig. På f.eks. på Kurfürstendam er der mange udstillingsmontre i glas. De bliver aldrig smadret, jeg har aldrig set et busskur dernede, som har været smadret, og jeg har været der mange gange.Hvorfor sker det hele tiden i Danmark?

Endnu en, der har delt sit billede af de store, sorte solbriller med lyserøde glas, er Maja Skov Bertelsen:

- Lad os samle penge ind til rep. (reparation, red.).

Du kan stadig deltage i debatten på TV 2 | ØSTJYLLANDs Facebook-side.