Folk bruger nedlagte skinner som gangsti: Kan være livsfarligt

Aarhus Letbane advarer borgere mod at krydse den gamle nærbane

Foto: Aarhus Letbane

Aarhus Nærbane har ikke kørt siden i sommer, hvor banen blev lukket ned for at gøre klar til den nye letbane. Derfor er flere borgere begyndt at krydse skinnerne og bruge den nedlagte nærbane som gangsti.

Men det skal man lade være med, lyder det fra Aarhus Letbane. Det kan nemlig være livsfarligt, da skinnerne stadig bliver brugt af jernbanekøretøjer.

- Det er både forbudt og alt, alt for farligt. Selv om der ikke længere kører nærbanetog på strækningerne mod Odder og Grenaa, kan man komme helt galt afsted. Vi er nemlig ved at omdanne den gamle nærbane til letbane, og det betyder, at man pludselig kan blive overrasket af store jernbanekøretøjer, der er ude for at justere skinner eller hænge kørestrøm op til de kommende letbanetog, siger sikkerhedschef i Aarhus Letbane, Claus Pedersen,  i en pressemeddelelse. 

Selvom nærbanen først åbner som letbane i oktober 2017, tester man allerede nu de nye letbanetog på strækningen. Togene er eldrevne og meget lydsvage, og de kan derfor overraske folk på skinnerne.

- Jeg kan ikke advare nok mod at krydse eller gå på den gamle nærbane. Vores nye letbanetog køre på strøm og er så lydsvage, at når du endelig hører dem, er det for sent, siger Claus Pedersen. 

Læs også Aarhus-politiker vil stoppe letbanen

Aarhus Letbane har flere steder sat afspærringer op på den næsten 100 kilometer lange strækning. Men hos letbanen kan de konstatere, at de ikke bliver respekteret.

- Vores klare råd er: Respekter skilte og afspærringer og gå aldrig over eller på skinnerne på den gamle nærbane. Det er livsfarligt, siger Claus Pedersen.

Herunder kan du se et indslag fra Aarhus Nærbanes sidste dag:

01:33 Luk video