Brrr! På med hue og handsker – Det bliver koldt søndag

En frisk til hård vind fra nordøst vil få det til at føles ekstra koldt søndag

01:11

Vinterkulden har for alvor lagt sig over Østjylland i disse dage, og søndag bliver ikke anderledes. Fra morgenstunden ville østjyderne kunne opleve minusgrader, og med en frisk vind fra vil det føles ekstra koldt.

- Den friske til hårde vind fra nordøst vil få det til at føles bidende koldt, siger Anders Brandt fra TV 2 Vejret.

Selvom temperaturen faktisk kun ligger lige under frysepunktet på mellem -1 og -2 grader, så vil vinden få det til at føles som om, at der -6 til -7 grader i Østjylland fra morgenstunden.

Den friske til hårde vind fra nordøst vil få det til at føles bidende koldt.

Anders Brandt, TV 2 Vejret

Vejret holder tørt

Flere steder i Østjylland vil man søndag morgen stå op til et let snedækket landskab, men har man en forventning om, at søndagen skal bruges på kælketure og sneboldkampe, så må man nok revurdere sine planer, der kommer nemlig ikke mere sne i løbet af dagen.

- Der kan godt i nattens mulm og mørke været faldet en smule sne i det østjyske, men vi forventer overvejende tørvejr i løbet af søndagen, siger Anders Brandt. 

Frosten har lagt sig over Østjylland. Marina tog dette pletskud lørdag i Allingåbro. Foto: Marina Suvalova Justesen‎

Kigger vi lidt frem mod eftermiddagen, så kan temperaturerne godt snige sig op på 0 grader flere steder i regionen, men på grund af vinden vil det altså stadig føles bidende koldt.

Pæn mandag

Det kolde vejr fortsætter ind i næste uge. Natten til mandag vil temperaturerne snige sig helt ned på -6 til -7 grader, og når vi står op til den første dag i den nye uge vil det også være med temperaturer, der ligger under frysepunktet.

Læs også Jubel på Anholt: Nu er der fundet penge til kystsikring

- Det bliver i øvrigt en pæn dag med gode chancer for sol, siger Anders Brandt. 

Øverst i artiklen kan du se vejrudsigten for søndag og femdøgnsprognosen for næste uge.