Brosbøl: Det er usmageligt

Kirsten Brosbøl (S) kalder Finn Thranums kommentarer om statsministeren for 'helt ude i hampen'

Socialdemokraternes Kirsten Brosbøl er langt fra tilfreds med, at Finn Thranum (V) i Jyllands-Posten giver udtryk for, at Helle Thorning-Schmidt bør være diskvalificeret fra statsministerposten, fordi hun ikke 'lever og bor, som vi danskere gør' - med henvisning til, at hendes mand er parlamentariker i et andet land.

- Jeg synes, det er helt ude i hampen, at man begynder at angribe privatliv og familieforhold. Det er et personangreb af en karat, der er sjældent set, siger Kirsten Brosbøl til tv2oj.dk.

Se: Undskylder Thorning-angreb

- Det er jo ude af trit med, at vi i Danmark i dag har mange forskellige familiemønstre. Kan man så heller ikke være statsminister i Danmark, hvis man er enlig mor eller homoseksuel? spørger miljøministeren.

Finn Thranum var hurtig til at undskylde bemærkningen, men det er for nemt, mener Kirsten Brosbøl.

- Jeg giver ikke meget for undskyldningen. Når det kommer fra et medlem af folketinget, og en der har været i politik i mange år, så kan man ikke bare komme 20 minutter senere og trække i land. Det viser, at vi stadig er oppe imod et meget forældet familiesyn i Venstre, siger hun.

Hun mener, at Venstres top bør gå ud og tage afstand fra bemærkningen.

- Det ville da klæde Venstre. Vi har jo med at gøre med en, der gør sig til talsmand for partiets politik, siger Kirsten Brosbøl.