Britt Bager efter kæmpe valg-overraskelse: - Det er helt uvirkeligt

Venstres Britt Bager brager ind i Folketinget efter fremragende personligt valg

Da det stod klart, at Venstre fik fire mandater i Østjyllands Storkreds havde Britt Bager (V) afskrevet sine egne muligheder for at komme i Folketinget.

- Jeg havde opgivet og pakket sammen. Jeg havde håbet at komme ind, hvis vi fik fem eller seks mandater, men jeg troede slet ikke på det i går morges, siger Britt Bager til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Men med 7.306 personlige stemmer blev der så rigeligt plads til Britt Bager, som slog prominente partikolleger som Michael Aastrup Jensen og Troels Lund Poulsen.

Læs også V: Britt Bager buldrer ind

Faktisk var det kun Jakob Ellemann-Jensen, der med 8.676 personlige stemmer overgik Britt Bager i Venstre-lejren.

- Det er helt uvirkeligt for mig. Jeg skal da stadig lige stoppe op hvert andet sekund og tænke på, at det virkelig passer. Jeg havde aldrig drømt om, at jeg ville få sådan et valg, siger Britt Bager.

Glæden over at være stemplet ind i Folketinget på så overbevisende vis overskygger også den frustration, som også er der, over at Venstre ikke fik det valgresultat, partiet havde drømt om.

Hun skal også lige vænne sig til, at hun er en, Venstre-vælgerne tror på.

- Det giver absolut noget selvtillid. Men jeg er også enormt ydmyg over, at så mange mennesker har valgt at sætte kryds ved mit navn. Det gør mig stolt, at så mange har tænkt, at jeg har noget at byde på, siger Britt Bager, der ikke umiddelbart har forklaringen på, hvordan hun kunne overhale markante politiske skikkelser som Troels Lund Poulsen indenom.

- Måske har det noget med friskt blod at gøre, eller måske er det blevet muligt, fordi Venstre som parti er gået tilbage, siger hun.