Brevcenter lukker i Aarhus

Nu vil Post Danmark i stedet satse på pakker

Færre breve og flere pakker får nu Post Danmark til at rykke rundt i butikken.

De seneste år er der blevet pakket, sendt og omdelt omkring 17 procent flere pakker om året i Danmark, mens antallet af hånd- og maskinbrevne breve kun er dalet.

På baggrund af den udvikling har Post Danmark nu valgt at lukke ned for al brevsortering på Østjyllands Postcenter i Risskov inden udgangen af 2016.

Til gengæld planlægger postkoncernen at åbne et helt nyt pakkecenter i de eksisterende bygninger i Risskov, som skal håndtere en del af pakkerne i Jylland og på Fyn.

Den ændrede struktur skyldes i høj grad den stigende internethandel og også samhandel mellem virksomhederne, fortæller produktionsdirektør i Post Danmark, Jesper Bremholm, til TV 2 | ØSTJYLLAND:

- Antallet af pakker vækster så meget, at vi forventer, at vi i løbet af nogle år rammer kapacitetsloftet, og derfor er nødt til at udvide.

Usikkerhed omkring medarbejdere

Det aarhusianske brevcenter flytter i stedet til Fredericia, så al brevsortering, hvad angår Jylland og på Fyn, fremover bliver varetaget fra centret i Taulov.

På Østjyllands Postcenter i Risskov arbejder der i dag omkring 300 medarbejdere. Hvor mange af dem, der fortsat vil være ansat i Post Danmark efter omrokeringerne, er endnu uvist.

Ifølge produktionsdirektør Jesper Bremholm er det for tidligt at sige, om lukningen af sorteringscentralen vil betyde fyringer:

- Når vi lukker brevcentret, tilbyder vi nogle medarbejdere at flytte med til Fredericia, nogen får mulighed for at uddele post og andre kan få job på det nye pakkecenter i Aarhus, siger han.

Udover et nyt pakkecenter i Aarhus, bliver der tilsvarende oprettet centre i Aalborg, Ringsted og Herning, så der vil være seks pakkecentre frem for kun to i dag.