Brandmænd søges - fortsat

Åbent hus-arrangement blev en fuser

01:58

1 af 2

Et forsøg på at hverve nye brandfolk på brandstationen i Ebeltoft endte søndag med skuffelse og frustration.

Selv om Brand og Redning Djursland gennem måneder har arbejdet hårdt for at gøre opmærksom på, at de desperat mangler deltidsbrandmænd, så var det kun turister og børn, der dukkede op til åben hus-arrangementet søndag.

- Arrangementet i dag (søndag, red.) gik ud på at se, om vi kunne skaffe nogle flere brandfolk, siger Søren Petersen, der er stationsleder hos Brand og Redning Djursland i Ebeltoft.

Men det lykkedes ikke.

- Som man kan se, så er der mange mennesker, og det er vældig hyggeligt, men det hjælper jo ikke noget, hvis de ikke vil være brandmænd, siger Søren Petersen.

TV 2 | ØSTJYLLAND har tidligere fortalt, er der stor frustration på brandstationer rundt om i Østjylland. Det er nemlig meget svært at få nye brandfolk til at melde sig, fordi de skal passe deres arbejde og derfor ikke kan rykke ud, når brandene opstår.

Se: Der mangler brandmænd

Ved søndagens arrangement mødte der kun en enkelt op, som viste interesse for jobbet.

- Jeg arbejder som entreprenør til daglig, og jeg ved ikke helt, hvor jeg er henne. Så jeg kan ikke være der på fem minutter, siger Johnny Kristensen, der er entreprenør fra Kolind.

Men det kan beredskabschefen ikke bruge til så meget, og derfor er han meget frustreret.

- Jeg er frustreret. For jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg mere skal gøre. Vi har prøvet alt, og lige lidt hjælper det, siger Leif Bang, som er beredskabschef i Norddjurs Kommune.

Du kan se mere om sagen i indslaget øverst i artiklen.