Brandfolk reddede hus fra brand: Var tæt på at blive sparet væk

De hurtigere brandfolk i Knebel var skyld i, at en sommerhusejer stadig har sit hus i dag

02:25

Kort før midnat i aftes blev brandvæsnet kaldt ud til en brand på Havbakken i Knebel.

Knebel Brandstation besvarede opkaldet, og så gik det stærkt.

- Fra vi får kaldet, går der mellem seks og syv minutter, før vi er fremme. Havde det taget fem-ti minutter mere, kunne det sagtens være brændt ned til grunden, siger Brian Lund Frederiksen, der er holdleder hos Knebel Brandstation. 

Læs også Indsatsleder efter brand i Knebel: - Det kunne være gået galt

Ingen kom til skade ved branden, og det lykkedes Brian og kollegerne at få reddet sommerhuset.

Men for to år siden var Knebel Brandstation lukketruet. Og så havde det stensikkert været godnat til sommerhuset. Og i andre situationer kunne der også være personskade på spil.

Læs også For lidt knald i Knebel: Hjemmestrik skal skaffe flere børn

- Her, hvor der indimellem er menneskeliv på spil, må vi sige, at det gælder om at være tæt på, siger Kasper Sønderdahl, der er beredskabsdirektør i Beredskab og Sikkerhed Randers, Favrskov og Djursland. 

- Vi har selvfølgelig været nødt til at analysere på, hvor mange udrykninger, der har været per station, og et område som Knebel har været i spil, fordi der er få udrykninger, men det er jo ikke det samme som, at vi ikke også skal være tæt på de borgere, der bor på Mols og Helgenæs, siger Kasper Sønderdahl. 

Læs også Gårdbrand nær Silkeborg opstod mellem grisestalde

For de frivillige brandmænd i Knebel fortsætter man gerne med tjansen.

- Ud over vores ægteskab med konerne derhjemme, der er det vores næste ægteskab, for vi har et fantastisk godt forhold alle sammen. Vi er med til at borgerne kan føle sig trygge, siger Hans Erik Mikkelsen, der er stationskoordinator hos Knebel Brandstation.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.