Brandfolk beskudt flere gange med bomberør nytårsnat

Indsatslederen fra Østjyllands Brandvæsen fortæller, at de er blevet beskudt med fyrværkeri i flere tilfælde, mens de har slukket brande nytårsnat

Det var under slukningen af mindre brande i containere og skraldespande i Rosenhøj, at brandvæsenet oplevede at blive beskudt. Foto: Øxenholt foto

Det var her i Rosenhøj i det sydvestlige Aarhus, at brandfolkene oplevede at blive beskudt. Foto: Google Maps

1 af 2

Det har været en forholdsvis rolig nat ved Østjyllands Brandvæsen, men brandfolkene har oplevet at blive beskudt, mens de var i færd med at slukke mindre brande.

- Vi har været udfordret i nogle områder i Aarhus, hvor vi er blevet mødt af fyrværkeri mod os. Det har vi slås med i stedet for, siger Lasse Clemensen, der er indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen.

Læs også Brandfolk beskudt med raketter: - Man kaster sig og håber på det bedste

Lasse Clementsen fortæller, at der har været tale om syv episoder, hvor brandfolk er blevet beskudt. Det har primært været i boligområdet Rosenhøj i det sydlige Aarhus. 

- Det er jo ikke fedt at tage på arbejde for at hjælpe andre og så skulle håndtere sådan noget, siger Lasse Clemensen.

02:05

VIDEO: Kenneth Bøgh Egholm Jensen var til stede, da brandfolk fra Østjyllands Brandvæsen blev beskudt med fyrværkeri.

Luk video

- Mere end vi er vant til

Det har været i forbindelse med slukning af mindre brande i containere og skraldespande, at brandfolkene oplevede beskydningerne. Det ifølge indsatslederen været bomberør og raketter, der er blevet brugt at skyde med.

At der er sket syv tilfælde i år er usædvanligt. Forrige år oplevede Østjylland Brandvæsen kun en enkelt lignende episode, og i de foregående år har billedet været det samme. 

Læs også Godt nytår! Se det festlige fyrværkeri i Randers

- Det har været mere i år, end vi har været vant til, siger Lasse Clemensen.

Østjyllands Brandvæsen, der dækker Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø kommuner, har haft 42 udrykninger i løbet af nytårsnat.

På landsplan har man flere steder oplevet, fyrværkeri blive brugt til at skyde mod beredskabets folk, når de var i gang med en indsats. 

- Det er simpelthen langt ved siden af, hvad der er i orden. Vores dygtige brandfolk gør alt hvad de kan for at hjælpe og gøre en forskel for folk, og så er det altså meget frustrerende, at de bliver gjort til skydeskiver. Det har de ikke fortjent, siger Bjarne Nigaard fra Danske Beredskaber om hændelserne i en pressemeddelelse. 

Udrykninger nytår 2018

  • Østjyllands Brandvæsen (Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø): 42
  • Beredskab & Sikkerhed – (Randers, Favrskov, Syddjurs og Norddjurs): 8
  • Sydøstjyllands Brandvæsen (Horsens): 17
  • Midtjysk Brand & Redning (Silkeborg og Viborg): 10
     
Kilde: Danske Beredskaber