Brand: ventetid på 20 min

Bor du i Favrskov Kommune, må du kigge langt efter en brandbil

Den nye årsrapport fra brandvæsenet viser, at responstiden for en brandbil til byerne Ulstrup, Hvorslev og Laurbjerg i Favrskov Kommune er helt op til 20 minutter. Byrådsmedlem i kommunen Anne Neergaard er utilfreds, skriver amtsavisen.dk
 
- Det er ikke optimalt. Vi skal give borgerne lige muligheder, siger hun til avisen.
 
De ramte byer er ramt af politiske servicemål - og derfor er de en del af den røde zone. Kort sagt betyder det, at 15 procent af landområderne i Favrskov Kommune først får hjælp efter 20 minutter. Borgerne selv er utilfredse.

- De er utrygge. De synes ikke det kan være rigtig, der skal gå over 20 minutter, siger Anne Neergaard, der har talt med flere i byerne.
 
Borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring, mener ikke det kan være anderledes som situationen er i dag.
 
- Vi kan kun gøre det her bedre, hvis vi har flere brandbiler tættere på borgerne. Det vil kræve en brandstation i hver en by, og det har vi ikke, siger Nils Borring til amtsavisen.dk.
 
Den forklaring stiller Anne Neergaard sig ikke tilfreds med. Hun ser gerne, at kommunen laver kontrakter med en ekstra brandstation.
 
- Der er muligheden Langå, som er meget tættere på. Det er ikke en del af Favrskov Kommune, det er Randers Kommune, men de har det udstyr, der skal til, siger Anne Neergaard.

Favrskov Kommunes kontrakter med brandvæsenet er fastlagt til og med 2013. Det betyder, at en fremtidig aftale med brandstationen i Langå først komme i spil fra 2014.