Brand udviklede kraftig røg

En mindre brand var skyld i kraftig røgudvikling i en ejendom på Poul La Cours Vej i Skanderborg

Foto: Google Maps

Sent tirsdag aften opfordrede Brand og Redning Skanderborg beboerne i en ejendom på Poul La Cours Vej i Skanderborg til at blive i deres lejligheder med lukkede døre og vinduer på grund af kraftig røgudvikling.

Ved hovedøren til opgangen på den toetagers bygning var der opstået en mindre brand, som havde fået en scooter og to cykler i cykelkælderen til at smelte.

- Når det her plastik på scooteren begynder at smelte, så udvikler det en forfærdelig masse røg. Så vi sagde til folk, at de skulle holde sig fra opgangen og blive i deres lejligheder, siger Per Møldrup, der er vagthavende indsatsleder hos Brand og Redning Skanderborg, til tv2oj.dk.

Efter branden var slukket, blev opgangen tømt for røg, og beboerne kunne trygt lægge sig til at sove.

- Vi sendte røgdykkere ind, som åbnede for udluftningsvinduerne, og så havde vi en røgventilator slået til, som trykker røgen ude gennem vinduet. Så opgangen var faktisk tømt for røg i løbet af fem minutter, siger Per Møldrup.

Brandårsagen er på nuværende tidspunkt ukendt, men Per Møldrup oplyser, at politiet foretog nogle undersøgelser på stedet tirsdag aften.