Brand næsten slukket

Opfordrer stadig til at holde sig indendøre

Branden i en lagerhal på Lystrupvej i det nordlige Aarhus er nu ved at være slukket, men Østjyllands Politi opfordrer fortsat folk i området til at blive indendøre indtil et 45 sekunders sirenehyl afblæser advarslen mod at gå ud i området.

Brandvæsenet arbejder fortsat med efterslukningen i gløderne fra den brændte lagerhal. Under arbejdet opstår små genopblusninger af ild, og i den forbindelse opstår der stadig en smule røg, som vil sprede sig i området og give lugtgener. Det oplyser Østjyllands Politi.

- Efterslukningen giver fortsat røg, der hvirvler op, så vi fastholder varslet om at holde sig indenfor i området, siger Thomas Hinge, vicepolitikommissær hos Østjyllands Politi, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vurderer om varslet skal fastholdes

Politiet er i øjeblikket ved at vurdere om den nuværende varsling kan ophæves eller om den skal fastholdes. Når varslingen på et tidspunkt afblæses, sker det ved sirenevarsel (en 45 sekunders lang hyletone).

- Så snart vi afvarsler, så kan man gå ud, og der bliver udsendt en ny besked på tekst-tv, siger Thomas Hinge til TV 2 | ØSTJYLLAND.    

Østjyllands Politi opfordrer indtil videre folk i området til at følge udviklingen på politi.dk/oestjylland og på Twitter, i stedet for at kontakte politiet.

Politiet kan ikke udelukke, at lugtgenerne fra branden vil blive i området gennem et længere stykke tid.

Fortsat vejspærringer

Der er fortsat lavet vejafspærringer i området omkring Lystrupvej, det gælder:

Lystrupvej fra Grenaavej til rundkørslen ved Viengevej (Spærret for gennemkørsel)

Viengevej fra rundkørslen til Stokagervej (mod IKEA) (Helt spærret)

Vejafspærringerne forventes opretholdt til klokken 10.