Brand i godstog

Togdriften mellem Skanderborg og Horsens blev stoppet i dag ved middagstid på grund af ild i et godstog.

Al togdrift mellem Skanderborg og Horsens blev tirsdag efter middagstid stoppet, efter at et godstog på strækningen brød i brand, oplyser Banestyrelsen.

Myndighederne fik meldingen om brand i et lokomotiv klokken 11.50, og selv om der er et ekstra jernbanespor på strækningen, valgte Banestyrelsen at indstille al togkørsel, mens brandvæsnet arbejdede på at få ilden slukket.

- I første omgang lød meldingen meget alvorlig, oplyser beredskabsinspektør Lars Bønding ved Horsens Brand- og Redningsvæsen.

- Vi blev oplyst, at der var brandfarlige væsker ombord på godstoget, og der var gået ild i nogle store kabler på tykkelse med et lår, så det tog vi meget alvorligt, siger Lars Bønding.

Det viste sig dog, da brandvæsenet nåede frem, at lokoføreren selv havde fået styr på flammerne, og der var ikke fare for, at de brandfarlige væsker skulle eksplodere.

Der blev sat busser ind til at erstatte togdriften, indtil det ene spor kan åbnes igen. Banestyrelsen forventer desuden, at togtrafikken i løbet af tirsdagen vil være forsinket i op mod et kvarter, indtil godstoget er fjernet fra strækningen.