Brand hos Cirkus Tværs

Politiet: Formentlig påsat

Natten til tirsdag har en brand hærget Cirkus Tværs på Gudrunsvej i Aarhus Vest, og Østjyllands Politi arbejder ud fra den teori, at branden er påsat.

- Vi får en anmeldelse om, at der lugter kraftigt af røg i området omkring City Vest. Da vi kommer derud, er der meget røg i området. Vi finder ud af, at branden kommer fra Cirkus Tværs, siger Lasse Clemensen, der er indsatsleder hos Aarhus Brandvæsen.

Cirkus Tværs er et gratis tilbud til unge, hvor man kan komme ind fra gaden og lære at lave cirkus. På den måde bruger Cirkus Tværs cirkus som værktøj i det pædagogiske og sociale arbejde.

Det lykkedes for brandvæsnet at få en dør op til bygningen til Cirkus Tværs.

- Da vi får døren op, vælter der en tyk, sort røg ud. Røgdykkerne bliver sendt ind, og de får den sidste ild slukket. Branden har haft godt fat, men da der ikke er så mange vinduer og sådan, kommer der ikke meget luft ind i bygningen. Det betyder, at ilden også er gået ud af sig selv, siger Lasse Clemensen.

Han fortsætter:

- Der er sket meget stor røgskade, og vi har arbejdet meget med at få røgen ud af bygningen.

Formentlig påsat

Branden er opstået inde i lokalerne omkring klokken 02.00 natten til tirsdag, og ifølge politiet tyder meget på, at den er påsat.

- Vi arbejder ud fra, at den er påsat. Vi har fundet tre arnesteder på stedet. Det ene er en madras, og der starter sjældent en brand i en madras, uden at den er påsat, siger politikommissær Vagn Martinussen fra Østjyllands Politi.

Teknikere fra politiet har været på stedet i nat, og brandteknikerne fortsætter arbejdet med at undersøge årsagen til branden tirsdag morgen.