Brabrand Boligforening sætter ind mod banderelateret graffiti

Brabrand Boligforening forsøger at fjerne graffiti i Gellerup så hurtig som muligt

01:50

Østjyllands Politi har den seneste uge foretaget flere anholdelser i indsatsen mod bandeuroligheder i det vestlige Aarhus.

Politiet foretog blandt andet 70 anholdelser, da der i weekenden opstod uroligheder. Mandag blev yderligere syv så anholdt, efter politiet foretog ransagninger. 

Læs også Politiet holder øje med Loyal To Familia

I Gellerup sætter Brabrand Boligforening også ind i kampen mod bandeuroligheder. De har blandt andet sat hårdt ind på at fjerne banderelateret graffiti lige så hurtigt, som den opstår.

- Vi vil gerne understøtte den indsats, som politiet har lavet herude, og de signaler vores beboere herude giver, hvor mange har haft mod og mandshjerte til at stille sig op og sige, at de ikke vil have det, siger administrerende direktør i Brabrand Boligforening, Keld Lauersen. 

Læs også Bande vil indtage Aarhus: Syv personer anholdt

En af de beboere er Maher Taher.

- Vi vil ikke have nogen ballade her fra København, Odense eller Aarhus. Vi accepterer det ikke, siger frivillig i beboerhuset Ygdrasil Maher Tahar. 

Læs også Efter uro: Borgmester varsler hård kurs over for bandefolk

Hos Brabrand Boligforening håber de også, at de kan holde fast i den positive udvikling, som de har arbejdet på i området

- Vi vil fortsætte med at holde fast i den ambition om, at vi ikke vil have de her uroligheder ind i vores område igen. Vi er i en positiv udvikling, og den udvikling vil vi sammen med vores beboere have lov at fortsætte, siger Keld Lauersen