Boykotter den gode stemning

Der vil være stilhed blandt AGF's fans det første kvarter af kampen, når klubben i dag møder Vejle på udebane

Arkivfoto

Som protest mod det såkaldte away-kort, har AGF's fans i dag valgt at være helt stille det første kvarter i kampen mod Vejle.

- Vi er trætte af, at vi ikke kan støtte spillerne i hele kampen, men vi har haft en god dialog med klubben, så jeg tror, de har forståelse for det, siger formand for AGF Fanclub Aarhus, Jan Jensen.

AGF Fanclub Aarhus og de uofficielle, stemningsskabende grupperinger, Nýsir og Samlet for Aarhus, har valgt at gå sammen om en protest mod det Superliga Udebanekortet, som Divisionsforeningen har meddelt, at man indfører fra starten af næste sæson - det såkaldte away-kort.

Se: Fans frygter away-kort

Indførelsen betyder, at fodboldfans skal være registreret og i besiddelse af et fysisk kort for at komme ind til udebanekampe. Fanklubben mener, at kortet vil ødelægge fankulturen i Danmark.

- Vi ved ikke, om vi spiller i Superligaen næste år, og om det vil komme til at påvirke os, men vi bakker alligevel op om protesten, siger Jan Jensen.

Helt konkret betyder stemnings-boykotten, at der ikke vil blive spillet på tromme eller råbt i megafon i kampens første 15 minutter, men herefter lover fansene, at de er tilbage for fuld styrke.