Bossen og træneren gør status: Alt for meget stolpe ud

AGF var tæt på at stjæle point fra Danmarksmestrene, men det endte med et 1-0 nederlag. Kampen mod FCK var symptomatisk for aarhusianernes efterår

01:42

Ceres Park genlød af ærgrelse, da Martin Spelmann med syv minutter tilbage af søndagens opgør mod FC København brændte et straffespark. Det var i en periode, hvor Superligaens dukse blev presset i bund af et fighterstærkt AGF-mandskab, der udover straffesparket havde adskillige andre store chancer.

Men det endte som bekendt med et nederlag på 1-0. Et facit, der kendetegner aarhusianernes efterår.

- Jeg har prøvet både at vinde og tabe denne type kampe, og frem for alt, så opsummerer kampen i dag vel meget godt vores efterår. Det har været for meget lige ved og næsten, lød det efter kampen fra cheftræner Glen Riddersholm.

Læs også AGF tabte til FCK - trods kæmpe gave fra dommeren

Den udlægning var klubbens direktør enig i.

- Jeg synes, der har været alt for meget stolpe ud som i denne her kamp. Uden det skal være den helt store tudeforestilling, så mener jeg at heldet ikke helt har tilsmilet den performance, der har været lagt, sagde Jacob Nielsen.

Urealistisk at hente point nok

Direktøren fastholder, at der skal en 6.-plads til, før han er tilfreds med sæsonen, og den mener han ikke er mulig at nå.

Det er urealistisk at hente 13-15 point i de sidste fem kampe i grundspillet.

- Jacob Nielsen, direktør i AGF

- Det synes jeg virker urealistisk. Det må vi nok erkende. Vi skal op og have en 12-13-15 point i de sidste fem kampe i grundspillet, og så skal de andre resultater flaske sig. Vi er så tæt på nu, at en sejr i dag havde gjort en kæmpe forskel, men nej, jeg synes ikke, det er realistisk, siger direktøren. 

Læs også Martin Spelmann: Alle kan brænde et straffespark

- Som jeg har sagt siden kampen i Nordsjælland (3-2 nederlaget den 19. november, red.), så er vi nødt til at kigge på én kamp ad gangen og arbejde med vores egen præstation og vores egen kvalitet i spillet. Og gør vi det, så er jeg fortrøstningsfuld for 2017, tilføjer Glen Riddersholm.

AGF's sidste fem kampe i grundspillet

(endelige kamptidspunkter ikke fastlagt)

19. februar - AGF v. AaB
26. februar - Viborg FF v. AGF
5. marts - AGF v. SønderjyskE 
12. marts - Randers FC v. AGF
19. marts - AGF v. OB 

Hård opstart i vente

Nu er der så vinterpause i Superligaen frem til den tredje weekend i februar. Men når spillerne kommer tilbage fra deres ferie i beyndelsen af januar, så kan de godt forvente at blive presset til det yderste.

- Spillerne skal igennem en stenhård opstart, hvor der skal arbejdes rigtig hårdt, specielt fysisk. Det handler om at blive mentalt stærkere, og det gør man ofte ved at arbejde hårdt fysisk, lyder varslen til spillerne fra Glen Riddersholm.

- De kan forvente, at der bliver stillet de krav, som de sagde ja til, da de kom til AGF. Vi er en klub, der ikke har taget den lette vej på nogen områder.

Se Glen Riddersholm fortælle mere om planerne for vinterpausen i videoen herunder.

01:37

AGF-spillerne skal presses til det yderste i vinterpausen. Hør Glen Riddersholm fortælle mere her.

Luk video