Bosætning og vækst til debat

Se, hvad politikerne gerne vil debattere i aften

I aften klokken 19.45 til 21.00 sender TV 2 | ØSTJYLLAND valgdebat med spidskandidaterne fra Odder Kommune.

Vi har i dag talt med en række af kandidaterne for at høre, hvad de ser frem til at debattere i aften.

Nogle af emnerne, der går igen, er blandt andet vækst og bosætning.

Her kan du se, hvad nogle af kandidaterne ser frem til at debattere: 

Elvin J. Hansen, Socialdemokraterne:

- Det er, hvordan vi sammen kan skabe mere vækst, og hvordan vi fortsat kan have fokus på ledighed. Det er også vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for at bevare og udbygge arbejdspladser.

Kresten Bjerre, Radikale Venstre:

- Jeg ser frem til at finde ud af, hvem pilen peger på - hvem, der skal være borgmester - men også hvilke ting, Odder Kommune vil satse på. Personligt vil jeg gøre mit til, at kulturpolitikken bliver bragt på banen i aften. Det område synes jeg, at kommunen har svigtet.  

Niels Rosenberg, Konservative:

- Bosætning vil altid være et emne. Jeg vil rigtig gerne tale om oplandsbyer. Odder har en del oplandsbyer, men mange har følt, at Odder, Hou og Saksild har fået det hele. Vi er nødt til at gøre noget for, at de små landsbyer ikke dør ud.

Sanne Rubinke, SF:

- Vi skal formentlig snakke om bosætningsstrategí, hvordan vi skaber mere vækst og hvordan vi får stimuleret det lokale demokrati. Det er i hvert fald nogle af de emner, jeg ser frem til at debattere.

Uffe Jensen, Venstre:

- Jeg synes, vores største udfordring er at få flere borgere i kommunen. Vi har handlet alt for sent, efter min mening. Der var negativ tilvækst allerede i 2011, men det er først nu, at vi handler. Vi skal også gøre mere for erhvervslivet og så skal vi være bedre til at lytte til borgerne.