Bortvist efter nøgenbillede

Delte nøgenbillede ud af elev fra parallelklasse

Foto: Colourbox

Tre elever på 15 år fra 9. klasse på Assentoftskolen i Randers er blevet sendt hjem i en uge, efter de i torsdags kopierede og delte et nøgenbillede ud af en elev fra parallelklassen.

Episoden er formentlig en slags hævnakt efter længere tids uoverensstemmelser mellem de fire drenge.

- Uanset disse indbyrdes konflikter finder jeg de tre drenges handling stærkt upassende. Det er en indtrængen i et andet menneskes privat- og intimsfære, som på ingen måde kan forsvares, oplyser Carsten F. Andersen, der er skoleleder på Assentoftskolen.

Falsk profil på Facebook

De tre drenge havde fået nøgenbilledet lokket ud af eleven via en falsk profil på Facebook tilbage i juni måned. Her udgav de sig for at være en pige, og fik på den måde fremsendt billedet.

Men torsdag endte det billede så med at blive delt ud til elever fra de ældste klasser på skolen, og derfor blev de tre elever, som stod bag uddelingen af det, sendt hjem og bortvist fra skolen i en uge.

- Der er ingen tvivl i mit sind. Det er af så grov karakter, det de har gjort, at det er den eneste fornuftige reaktion. Jeg valgte derfor med afsæt i bekendtgørelsen om ro og orden i folkeskolen øjeblikkeligt at bortvise eleverne og udelukke dem fra undervisningen i en uge, siger Carsten F. Andersen.

Han fortæller, at drengen, der blev krænket, tog hjem fra skolen torsdag efter episoden, men at han var tilbage i skole om fredagen. Skolelederen er i kontakt med alle fire drenges forældre, ligesom man nu er i gang med at finde ud af, hvordan konflikten kan løses.

- Jeg forventer, at vi skal have nogle møder i næste uge, men præcist hvordan og hvorledes og hvem der skal involveres, skal vi lige have fundet ud af, siger Carsten F. Andersen.

Da de tre drenge alle er over 15 år kan de gøres strafansvarlige.