Børnehavebørn samlede skrald ind langs togskinnerne

Det er et led i den store affaldsindsamling, der er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening.

01:40

1 af 2

En gruppe børnehavebørn var i dag ude blandt togskinnerne på Bryrup-Vrads Veteranbanen. Det var de fordi, de skulle samle skrald op langs banen.

Det er et led i den store affaldsindsamling, der er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening. Og børnene vidste da også godt, hvorfor det var vigtigt ikke at lade skrald ligge i naturen.

- Fordi ellers får vi beskidt vand, og så kan planterne ikke vokse, og det er også godt for dyrene, siger seks-årige William Langkær Mørup Pedersen fra Bryrup børnehave.

- Hvis de spiser noget skrald, så kan de dø, siger fem-årige Gry Terp Lorenzen fra Bryrup børnehave.

Samsø vil genbruge alt affald

Fra børnehaven var der da også stort fokus på, at børnene skulle vide, hvorfor det er så vigtigt, ikke at lade skrald ligge i naturen.

- Vi snakker om, hvorfor vi skal samle skraldet ind, og hvorfor vi ikke skal smide det til at starte med. Og det er jo netop fordi, vi skal passe på vores natur, vi skal passe på vores grundvand, vi skal passe på vores dyr, og vi skal have respekt for det område vi lever i, fordi hvis der bare ligger skrald over det hele, så er det ikke hyggeligt at færdes ude i skoven, siger pædagog i Bryrup Børnehave Tue Sørensen.

Forsøg med organisk affald

Efter børnene havde samlet skrald, fik de en lille belønning i form af en tur med veteranbanen.

- Det er en fornøjelse, og det kan ikke beskrives, siger lokofører ved Bryrup-Vrads Veteranbane Arne Pedersen.