Børnehave bliver til kindergarten

Ny engelsksproget børnehave på vej

Børn af engelsktalende forældre får nu mulighed for at tale engelsk i en børnehave i Aarhus. Foto: Flickr.com

Børn af internationale medarbejdere i Aarhus får i fremtiden mulighed for at lade deres børn gå i dagtilbud med engelsk som hovedsprog.

Medarbejderne har hidtil alene haft mulighed for at lade deres børn gå i dansksprogede dagtilbud, men nu åbner Aarhus Kommune for at drive institution på engelsk. Det fremgår af en indstilling, som Aarhus Kommunes Magistrat netop har tiltrådt.

- Det glæder mig meget, at Aarhus nu skaber mulighed for etablering af en international børnehave. Sammen med tilbud om international skole, gymnasium og videregående uddannelse betyder det, at vi som by kan tilbyde hele paletten til den internationale arbejdskraft, vi har så stor brug for, siger borgmester Nicolai Wammen (S) i en pressemeddelelse.

Kan tiltrække arbejdskraft

Også rådmand for Børn og Unge, Jacob Bundsgaard Johansen (S), er tilfreds:

- Som et bysamfund i vækst har vi brug for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft udefra. Det kræver de rette tilbud, så både medarbejdere og deres familier føler sig godt tilpas i Aarhus. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan udbrede viften, så børn også kan komme i en engelsksproget børnehave, siger Jacob Bundsgaard Johansen i en pressemeddelelse.

Med beslutningen gives der dispensation til at oprette et privat, internationalt dagtilbud med engelsk som dagligt sprog. Dagtilbuddet skal være målrettet børn og internationale medarbejdere, der opholder sig i Danmark i en tidsbegrænset periode.