Børn og job går ud over sexlivet

Børn, karriereræs og en fortravlet hverdag i familien lægger en dæmper på sexlivet, mener århusiansk professor.

Foto: Colourbox

Utilfredsheden med hyppigheden af det intime samvær topper blandt de 36-45-årige, hvor hver anden mener, at deres sexliv er utilstrækkeligt.

Det viser en undersøgelse, som Rambøll/Analyse Danmark har lavet for Morgenavisen Jyllands-Posten ud fra interviews med 664 udvalgte danskere med fast partner.

Kendsgerningen er, at under 1 pct. har sex hver dag, og at 24 pct. af danskerne højst har sex en gang om ugen. 23 pct. er intime med deres partner på månedsbasis, mens 16 pct. sjældent eller aldrig har sex.

Ifølge professor Michael Svarer, som ved Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, forsker i sundhed, arbejdsmarked og familie, hænger utilfredsheden hos de 36-45-årige sammen med deres livssituation.

- Det er også i den alder, at skilsmisseraten er højest. Mange topper arbejdsmæssigt og har i det hele taget meget om ørerne. Samtidig er forholdene heller ikke længere så nye og potente, forklarer professoren og peger på, at også børn kan hæmme kærlighedslivet, siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten