Børn og ældre skal dele dyr

Kan have glæde af hinanden

Genrefoto.

Børn og ældre borgere kan have stor glæde af hinandens selskab.

Derfor er formanden for Aarhus Kommunes Børn- og Ungeudvalg, Thomas Medom (SF), og sundheds- og omsorgsrådmand Dorthe Laustsen (SF) kommet med et nyt udspil, der lægger op til et samarbejde mellem dagplejemødre og lokalcentre.

Forslaget om samarbejde går konkret på, at dagplejemødre og -børn skal kunne bruge kommunens lokalcentre som mødesteder og benytte caféområder og andre faciliteter.

- Ved at skabe lokale mødesteder for dagplejemødre skaber vi samtidig et rum for daglig sparring og kontakt til fagfæller, siger udvalgsformand Thomas Medom (SF) i en pressemeddelelse.

Se: Besøgshunde har virkning

Udspillet lægger også op til at skabe fælles aktiviteter børn og ældre imellem, for eksempel i form af små haveprojekter og fælles omsorg for de kaniner, høns, hunde og andre kæledyr, mange lokalcentre i forvejen har.

- Lokalcentrene er med deres aktiviteter, cafeer og sundhedstilbud omdrejningspunkt for rigtig mange ældre. Mange af tilbuddene, f.eks. gymnastikrum, grønne arealer, kæledyr og køkkenhaver, er oplagte at dele med børnene. Og vi ved fra vores øvrige arbejde med generationsbrobygning, at både børn og ældre har stor fornøjelse af hinandens selskab,"siger rådmand Dorthe Laustsen i en pressemeddelelse.

Ifølge de to politikere vil der ikke være nogle problemer i forhold til at få samarbejdet til at fungere i praksis, da man allerede har erfaringer fra et lignende projekt i Solbjerg.