Borgmestre til kamp for apotek

Otte kronjyske borgmestre protesterer nu i et brev til indenrigsministeren over den påtænkte lukning af døgnapoteket i Randers.

Otte borgmestre protesterer over lukning af døgnapotek i Randers. Borgmestrene skriver, at de finder det meget betænkeligt, at man vil fjerne den tryghed, der eksisterer med et døgnåbent apotek. Det er borgmesteren i Randers, Michael Aastrup Jensen, der har skaffet opbakning til protesten blandt sine kollegaer i det kronjyske.

- Det vil være en stor serviceforringelse for borgerne - ikke blot i Randers, men i hele det kronjyske område, siger Aastrup Jensen.

Han har i et brev til borgmestrene i Langå, Mariager, Nørhald, Purhus, Rousø, Sønderhald og Hadsten kommuner opfordret dem til at skrive under på et protestbrev til indenrigsministeren, og Randersborgmesteren fik opbakning i alle syv kommuner.

I brevet til Lars Løkke Rasmussen skriver de otte borgmestre, at de mener forslaget til ændring af apotekernes åbningstid er en centralisering, som harmonerer dårligt med regeringens tanker om decentralisering.