Borgmester: Vi skal være 25.000 i Odder Kommune

Odder Kommune har en målsætning om, at der skal være 25.000 borgere i kommunen i 2025

03:12

2017 er skudt i gang, og det bliver et år, der står i kommunalpolitikkens tegn. Der er nemlig kommunalvalg i år.

Derfor har TV 2 | ØSTJYLLAND i januar borgmestrene fra de østjyske kommuner i studiet til en snak om, hvilke udfordringer der står for døren i det nye år.

Læs også Horsens-borgmester om 2017: Flere borgere skal uddannes

Nu er turen kommet til Odder Kommune og borgmester Uffe Jensen (V), som peger på, at Odder skal tiltrække flere borgere til kommunen.

- Det er et faktum, at godt 600 mennesker flytter til Odder fra Aarhus hvert år, og det tal vil vi selvfølgelig gerne have hævet. Udover at vi skal beholde dem vi har så længe som muligt, så vil vi gerne have flere til at flytte til Odder. Det er et fokusområde. Byrådet har en ambition om, at vi skal være 25.000 i 2025, siger Uffe Jensen.

Læs også Jacob Bundsgaard vil hjælpe de arbejdsløse i 2017

Det er dog ikke en let opgave, slår borgmesteren fast. Også Skanderborg og Samsø kommuner har meldt ud, at de også vil lokke flere beboere til.

- Vi er jo i konkurrence med alle kommuner. Odder Kommune åbner til sommer en ny skole, Skovvangsskolen, midt i Odder by. Der er plads til 650 elever, og umiddelbart efter starter vi med at bygge vuggestue og børnehave i tilknytning til skolen, siger Uffe Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Borgmester om 2017: Væksten skal ikke køre forbi Silkeborg

I 2017 åbner den nye Letbane, der kommer forbi Odder. Det, mener Uffe Jensen, kommer til at gavne kommunen meget.

- Vi tror, at de gode rammer gør, at folk kommer hertil. Letbanen kommer også i sensommeren, så nærheden til Aarhus bliver styrket i løbet af 2017, siger han.

Se interviewet med Uffe Jensen i videoen øverst i artiklen.