Borgmester-status: Hvis jeg ikke var glad var jeg et skarn

Favrskov-borgmester Nils Borring (S) var en glad mand efter regentens besøg

04:04

Dronning Margrethe brugte det meste af sin onsdag i Favrskov Kommune, hvor hun under stor bevågenhed besøgte skoler, virksomheder og fabrikker.

Stort set hele dagen havde hun følgeskab af borgmester Nils Borring (S), og han var da også med til den bitre ende, hvor Kongeskibet Dannebrog tog afsked på havnen i Aarhus.

- Jeg er en glad borgmester. Jeg har været med Hendes Majestæt rundt, og jeg har mødt så mange glade og begejstrede mennesker i alle aldre. Hvis ikke jeg var glad, var jeg simpelthen et skarn, siger Nils Borring til TV 2 |ØSTJYLLAND. 

00:40

Se video fra da Kongeskibet Danmark og dronningen drog afsted fra Aarhus Havn

Luk video

Han kunne også berette om en dronning, der var mere end almindeligt kendt i diverse håndværk.

- Nogle gange kan man blive overrasket, at når man sidder på en plastrørsfabrik, har vi en majestæt, der kan spørge ind til faskiner, rørledninger og dimensioneringer, det kan man godt blive fascineret af. For altså blomster ved vi jo godt, at dronningen holder af, siger Nils Borring. 

Læs også Dronningen i Favrskov: Alle 550.000 kroner værd

Dagen bød også på en middag på Kongeskibet Dannebrog, ligesom der altså var besøg på plastrørsfabrik og blomsterhandel – hvor dronning Margrethe fik en blomst opkaldt efter sig. 

Læs også Stor oplevelse: Noa gav dronningen blomster

Alt i alt er det indtrykket, at regenten har haft en glimrende dag i det østjyske.

- Nu har vi en majestæt hvis ord, jeg tager for pålydende, og hun gav indtryk af, at det havde været et overordentligt spændende besøg her i Favrskov, og det vælger jeg at tro på, 

Se et langt interview med Nils Borring i videoen øverst i artiklen.