Borgmester: Staten må hjælpe

Må give barmarksværkerne nye muligheder

Borgere i landsbyerne Uggelhuse og Langkastrup ved Randers skal have hjælp til at finde en holdbar løsning på alt for høje varmeregninger fra det barmarksværk, de skal aftage varme fra. Men det kræver, ifølge kommunen, lovændringer eller en økonomisk håndsrækning. Derfor har borgmester Claus Omann Jensen (V) sendt et brev til klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen med anmodning om en løsning.

LÆS OGSÅ: Nyt håb for varmekunder

- Vores hænder er bundet af lovgivningen. Handlemulighederne er alt for begrænsede og hver dag, der går, forværres den økonomiske situation for varmeværket og dets forbrugere. Det er derfor, jeg nu kalder ministeren til handling, siger borgmesteren i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- Vi står med en uholdbar situation, hvor varmekunder i Uggelhuse og Langkastrup skal betale 32.000 kr. om året i varmeudgift for et standardhus. Der er cirka det dobbelte af, hvad Verdos kunder betaler. Det er en voldsom belastning af en families økonomi at skulle afsætte så store beløb til opvarmning, og vi ser da også, at restancerne til værket stiger. Nu skal vi finde en løsning.

Blandt ønskerne til ministeren er blandt andet mulighed for at få frit brændselsvalg. En af grundene til de høje varmeregninger er nemlig, at barmarksværkerne skal fyre med naturgas.