Borgmester står til sejr

Bundsgaard står stærkt inden kommunalvalg

Socialdemokraterne står stærkere end nogensinde i Aarhus Kommune i denne valgperiode, og nuværende borgmester Jacob Bundsgaard kan efter alt at dømme godt begynde at glæde sig til en sejr.

Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Rambøll Analyse Danmark har lavet for JP Aarhus.

Ifølge undersøgelsen står Socialdemokraterne for kun tredje gang siden Rambøll indledte målingerne i 2001, til mere end 40 pct. af stemmerne, en anelse færre end ved valget i 2009, men nok til at bevare 14 mandater i byrådet.

Aarhusianerne peger desuden overbevisende på, at de gerne ser Jacob Bundsgaard fortsætte som byens førstemand. Hele 60 pct. af de adspurgte svarer, at de foretrækker ham som borgmester.

-Vi er meget glade for og ydmyge over den opbakning, aarhusianere har vist os i denne måling. Det er dog valgresultatet, der er afgørende, og derfor klør vi på og fortsætter valgkampen, til valgstederne lukker den 19. november, udtaler Lotte Cederskjold, politisk ordfører for Socialdemokraterne, til avisen.

Blot 9,3 pct. af aarhusianerne peger på Venstres Bünyamin Simsek, mens den konservative Marc Perera Christensen får en endnu lavere opbakning, 4,8 pct.